Contact

deMens.nu
Brand Whitlocklaan 87, bus 9
1200 Brussel
T 02 735 81 92
F 02 735 81 66
info@deMens.nu

Jobs

Lidverenigingen

Nieuws

Petitie: Laat ons het recht op abortus in Belgie vrijwaren

1402ca44f48823ec6e286a8c2a7aa86e

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Het dossier van de aangifte van levenloos geboren kinderen staat weer op de agenda van de Commissie Justitie in de Kamer.
De CD&V laat niet los. Wij ook niet.
Bevestig onze wil om het recht op abortus te vrijwaren.
Teken de petitie, we hopen op nog veel meer ondertekenaars.

Lees meer en onderteken de petitie

 

Humaniteit in de gevangenissen in gevaar

De leden van de IRLG (Interreligieus en levensbeschouwelijk overlegorgaan binnen Justitie – Gevangeniswezen) roepen de overheden op om juist gedurende de personeelsstakingen het meest basale voorzieningenniveau voor gedetineerden te garanderen.

Lees meer 

 

The Belgian Pride 2016

De pride was een succes! Bedankt aan alle vrijwilligers en op naar volgend jaar.

#jijbentmooi

 

150825_232839

 

 

 

 

 

 

Opinie Jurgen Slembrouck

Herziening grondwet: 'Jammer dat sommigen enkel bekommerd lijken om hun katholieke privileges'

Lees meer

 

Lezingreeks: Voorbij de grens

In de maand mei organiseert de Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging een interressante lezingenreeks met als thema: Verkenningen van religieus geweld. Een lezingencyclus met eminente sprekers zoals : Geert Lernout , Christophe Busch, Paul Scheffer, Patrick Loobuyck en Paul Cliteur 

Lees meer

 

 

 

 

Meer nieuws

Opinie

Europa zal secularisme de komende tijd nog hard nodig hebben 

Europa moet vasthouden aan de principes van een democratische rechtstaat en moet er over waken dat  uitbreiding slechts mogelijk is met staten die seculier zijn en blijven. Aan de basisprincipes van onze samenleving, zoals scheiding van kerk en staat, de vrijheid van meningsuiting, de strijd tegen discriminaties, de vrijheid om te geloven en de vrijheid om niet te geloven, maar ook de onontbeerlijke gelijkheid tussen vrouwen en mannen, kan niet worden onderhandeld.

Lees meer 

 

Onderwijs is geen markt

Het Katholiek Onderwijs Vlaanderen wil - u leest het goed- meer andersgelovige leraars in zijn basisscholen. Met wijd open gestrekte armen zullen de katholieke hogescholen (Artevelde, Karel de Grote Hogeschool) binnenkort in hun lerarenopleidingen moslims en vrijzinnigen ontvangen. Waarom dienen we in een geseculariseerde samenleving vandaag de diverse netten in stand te houden- op basis van religieuze dogma’s en aanspraken? Kunnen we de financiering van de netten niet herbekijken en bijvoorbeeld nadenken over één officieel net ?

Lees meer

 

Het recht op abortus moet gevrijwaard worden

We worden nu in België geconfronteerd met een bedreiging van de rechten van de vrouw inzake seksualiteit en voortplanting. Er worden wetsvoorstellen besproken in de commissie Justitie in de Kamer die voor gevolg zouden kunnen hebben dat het recht op zwangerschapsafbreking beperkt wordt. 

Lees meer

 

Neutrale overheid vlakt (on)geloof niet af

Er is veel discussie over een neutrale overheid en wat dat betekent. Er bestaat de angst dat een neutrale overheid het geloof afzwakt, maar een seculiere - en dus neutrale - samenleving laat levensbeschouwingen niet verdwijnen. 

Lees meer

 

Wij hebben (de deal) van Turkije heus niet nodig

De gebeurtenissen over het vluchtelingenbeleid stemmen me somber. Met de regelmaat van een klok trekken mensenrechtenorganisaties aan de alarmbel over de penibele situatie van de vluchtelingen veroorzaakt door een zwak Europese beleid. Machteloos moet ik toekijken hoe de Europese toppolitici keer op keer samen komen in het Europese hoofdkwartier in Brussel, maar telkens besluiten om ons collectief geheugen steeds donkerder zwart te kleuren

Lees meer

 

Meer opinies

Vragen?

Wij beantwoorden met plezier al uw vragen