Contact

deMens.nu

Brand Whitlocklaan 87, bus 9

1200 Brussel

info@demens.nu

Jobs

Lidverenigingen

Nieuws

Vers van de pers: ons Magazine

Magazine-jg5nr3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lees meer

 

Aanslag Istanboel 

20160629-togetherinpeace

 

 

 

 

 

Wederom zijn wij met verstomming geslagen door de geweldadige aanslag op de luchthaven van Instanboel. Komt er ooit een einde aan dit geweld...?

Zie verder

 

Together in Peace

De vertegenwoordigers van de erkende erediensten en levensbeschouwingen, verenigd in het Comité Together in Peace, hebben maandagavond samen met minister van Justitie Koen Geens samen aan tafel gezeten voor een iftar-maaltijd

lees meer

 

Afscheid 

Bedroefd geven wij kennis van het overlijden van de heer Paul Slabbaert, gewezen voorzitter van de Humanistische Verenigingen van het Brussels gewest en erevoorzitter van H-VV Brussels Gewest.

Zie verder

 

Meer nieuws

 

 

Opinies en persberichten

(S)preekstoel: Recht op zelfbeschikking bij het levenseinde

Door de verdere uitbouw van de palliatieve zorg is er ook meer aandacht voor de problematiek van die therapeutische hardnekkigheid, gekenmerkt door zinloze medische handelingen, tot het bittere einde uitgevoerd.

Lees meer 

 

Abortus is een recht en geen misdrijf 

Abortus moet eindelijk beschouwd worden als een medische handeling die valt onder de volksgezondheid en niet langer als een morele fout die alleen onder bepaalde voorwaarden gedepenaliseerd wordt

Lees meer 

 

Europa zal secularisme de komende tijd nog hard nodig hebben 

Europa moet vasthouden aan de principes van een democratische rechtstaat en moet er over waken dat  uitbreiding slechts mogelijk is met staten die seculier zijn en blijven. Aan de basisprincipes van onze samenleving, zoals scheiding van kerk en staat, de vrijheid van meningsuiting, de strijd tegen discriminaties, de vrijheid om te geloven en de vrijheid om niet te geloven, maar ook de onontbeerlijke gelijkheid tussen vrouwen en mannen, kan niet worden onderhandeld.

Lees meer 

 

Meer opinies

 

 

Vragen?

Wij beantwoorden met plezier al uw vragen